КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие

КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие - E-Burgas.com

След Бургаския административен съд и Комисията за противодействие на корупция и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) не установи нарушение и конфликт на интереси от управителя на „МБАЛ – Поморие“ ЕООД и „Медицински център I“ ООД – д-р К. Хинов.

КПКОНПИ постанови Решение във връзка с подадени до нея сигнали от общинските ръководства на БСП, ИТН и ПП, както и от лекари на индивидуална практика, относно управителя на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов, в качеството му на лице, заемащо висша публична длъжност.

По отношение на заеманата длъжност управител, съответно на МБАЛ Поморие и МЦ 1 и сключения договор между тях за образна диагностика, Комисията стига до заключение, че „от спецификата на предмета на договора следва, че същият е сключен преди всичко в интерес на предоставянето на по-пълноценна медицинска грижа за гражданите на община Поморие, т.е. ориентиран е към удовлетворяване на обществения интерес“. Констатирано е, че д-р Хинов не е получавал допълнително възнаграждение, свързано със сключения договор, което обуславя извода за „липса на облага, което също води до липсата на частен интерес“.

По отношение на едновременното заемане на длъжността „управител“ в МБАЛ Поморие и МЦ1, Комисията заключава, че „несъвместимост по смисъла на §1, т.7 от ДР на ЗПКОНПИ е заемането на друга длъжност или извършването на дейност, която съгласно Конституцията или закон е несъвместима с положението на лицето, заемащо висша публична длъжност, като компетентни да се произнесат  за това са съответните органи по избора или назначаването на лицата, заемащи висша публична длъжност, каквато е и установената съдебна практика“.

Не се установява и конфликт на интереси, каквито са твърденията на лицата, подали сигнала, по отношение на свързано с д-р Хинов лице, което е едноличен собственик и управител на „Доктори“ ЕООД, поради „липса на упражнени правомощия по служба от страна на управителя на МБАЛ Поморие“.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
Поморие болница КПКОНПИ
Коментари

Още от последните новини