Корабите от "Бриз" излязоха на море

Корабите от

На националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020" днес, 14 юли, започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море, пише cross.bg. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море.

След като извършиха преход, по време на който бяха отработени задачи по осигуряване на безопасен маршрут, свободен от морски мини, за преминаване на корабите при напускане на пункта за базиране и пристанището, корабите заеха районите за отработване на планираните епизоди.

Действията на корабните групи за днес включват отработване на задачи по откриване и отразяване атаките на асиметричен надводен противник, водене на бойни действия с надводен противник самостоятелно и в състава на групите през деня и нощта, артилерийска стрелба по надводна цел, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от българските Военноморски сили (ВМС), тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения, борба с подводен противник, подготовка и провеждане на заснемане на корабите от въздуха при тяхното маневриране в строй.

Отменено е участието на ескадрения миноносец „PORTER" от ВМС на САЩ. Изпълнението на планираните задачи остава без промяна.

Свързани статии
САЩ предоставили на България $238 млн. помощи за отбрана за 5 години Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Военни поемат контрола на границата, изтеглят командированите полицаи заради изборите Започна обучението на учители по английски език в Бургас Над 500 военни пазят границата В Поморие представят възможности за обучение по европейски програми Армията засилва охраната на границата с военни, транспортна техника и дронове Военни унищожиха плаваща мина край Камчия (Снимки) Изтребители F 35 на САЩ пристигнаха в България Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война
Тагове
бриз военни учение кораби нато
Коментари

Още от последните новини