Корабите от "Бриз" излязоха на море

Корабите от

На националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020" днес, 14 юли, започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море, пише cross.bg. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море.

След като извършиха преход, по време на който бяха отработени задачи по осигуряване на безопасен маршрут, свободен от морски мини, за преминаване на корабите при напускане на пункта за базиране и пристанището, корабите заеха районите за отработване на планираните епизоди.

Действията на корабните групи за днес включват отработване на задачи по откриване и отразяване атаките на асиметричен надводен противник, водене на бойни действия с надводен противник самостоятелно и в състава на групите през деня и нощта, артилерийска стрелба по надводна цел, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от българските Военноморски сили (ВМС), тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения, борба с подводен противник, подготовка и провеждане на заснемане на корабите от въздуха при тяхното маневриране в строй.

Отменено е участието на ескадрения миноносец „PORTER" от ВМС на САЩ. Изпълнението на планираните задачи остава без промяна.

Свързани статии
Военни унищожиха плаваща мина край Камчия (Снимки) Изтребители F 35 на САЩ пристигнаха в България Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция От днес българските пристанища са затворени за руски кораби НАТО обяви кой ще пази небето над България Обучават украинците в Бургас безплатно на български език НАТО увеличава военните си групи у нас и в Европа Ген. Събев: Армията ни няма нужния капацитет, а отказваме на НАТО Три области прекратяват предсрочно онлайн обучението
Тагове
бриз военни учение кораби нато
Коментари

Още от последните новини