Корабите от "Бриз" излязоха на море

Корабите от

На националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020" днес, 14 юли, започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море, пише cross.bg. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море.

След като извършиха преход, по време на който бяха отработени задачи по осигуряване на безопасен маршрут, свободен от морски мини, за преминаване на корабите при напускане на пункта за базиране и пристанището, корабите заеха районите за отработване на планираните епизоди.

Действията на корабните групи за днес включват отработване на задачи по откриване и отразяване атаките на асиметричен надводен противник, водене на бойни действия с надводен противник самостоятелно и в състава на групите през деня и нощта, артилерийска стрелба по надводна цел, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от българските Военноморски сили (ВМС), тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения, борба с подводен противник, подготовка и провеждане на заснемане на корабите от въздуха при тяхното маневриране в строй.

Отменено е участието на ескадрения миноносец „PORTER" от ВМС на САЩ. Изпълнението на планираните задачи остава без промяна.

Свързани статии
Учебната година започва присъствено, но с готовност за онлайн обучение Каракачанов: Ако Бойко ми иска оставката, ще я подам Каракачанов за ремонтите в кабинета: Важно е държавата да е стабилна, останалото са политически мераци Две малки агитки посрещнаха президента в Бургас (Снимки) Корабите от учението "Бриз" в залива продължават с предпоходна подготовка Ученици от Морското училище карат практика на ро-ро кораба „Дружба“ (Снимки) Протестиращи се появиха пред дулата на командоси, спряха демонстрациите Всички ученици да завършат дистанционно, предлагат от синдикат "Образование" Учениците се връщат в клас само за седмица с часове по математика и български? До две седмици става ясно кога и как ще завърши учебната година
Тагове
бриз военни учение кораби нато
Коментари

Още от последните новини