Корабите от "Бриз" излязоха на море

Корабите от

На националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020" днес, 14 юли, започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море, пише cross.bg. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище Бургас и излязоха на море.

След като извършиха преход, по време на който бяха отработени задачи по осигуряване на безопасен маршрут, свободен от морски мини, за преминаване на корабите при напускане на пункта за базиране и пристанището, корабите заеха районите за отработване на планираните епизоди.

Действията на корабните групи за днес включват отработване на задачи по откриване и отразяване атаките на асиметричен надводен противник, водене на бойни действия с надводен противник самостоятелно и в състава на групите през деня и нощта, артилерийска стрелба по надводна цел, приемане и предаване на товари по вертикален способ от вертолет от българските Военноморски сили (ВМС), тактическо маневриране, търсене на мини, свързочни учения, борба с подводен противник, подготовка и провеждане на заснемане на корабите от въздуха при тяхното маневриране в строй.

Отменено е участието на ескадрения миноносец „PORTER" от ВМС на САЩ. Изпълнението на планираните задачи остава без промяна.

Свързани статии
Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации Излезе графика за ротация на бургаските ученици за онлайн и присъствено обучение Националният омбудсман въстана срещу онлайн обучението Осем области вече ще учат само онлайн Онлайн училище при 10% заразени ученици В Царево гасиха пожари в трансгранично учение (Снимки) Нова цифрова инфраструктура ще наблюдава и управлява корабния трафик Русия затваря част от Черно море Топ военни обсъдиха ситуацията в Черноморския регион Руски дестантни кораби навлязоха в Черно море
Тагове
бриз военни учение кораби нато
Коментари

Още от последните новини