Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война

Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война - E-Burgas.com

Остро предупреждение от Москва. Русия отново призова света да не подценява значителния риск от ядрена война. 

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че доставките на западни оръжия за Украйна означават, че НАТО по същество е във война с Русия и съществува значителен риск конфликтът да стане ядрен. 

Лавров подчерта, че Киев имитира преговори, а конфликтът ще приключи със споразумение, но съдържанието му ще зависи от военната ситуация. 

"Това е стендъп комедия. Това е имитация на преговори за прилагане на комплекс от мерки. Сега това е имитация на преговори за сключване на споразумения с Руската федерация. Точно като имитация на демокрация. Както във всяка ситуация, в която се използват въоръжени сили, всичко ще приключи с договор. Но неговите параметри ще се определят от етапа на военните действия, на който този договор става реалност", каза Лавров.

От своя страна украинският външен министър Дмитро Кулеба отговори, че Лавров просто се опитва да „изплаши света да не подкрепя Украйна“. 

Дискусия на тема "Украйна" ще се проведе в американската база "Рамщайн" в Германия. В нея ще участва и българският министър на отбраната  Драгомир Заков. 

Свързани статии
Новият външен министър призова за въздържаност към Русия Руски дипломат: Може да използваме ядрения си арсенал срещу "директна агресия" от страните от НАТО Русия спря туристическите визи за българите Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Рогозин заплаши „страхливите българи“ с балистична ракета „Сармат“ Изтребители F 35 на САЩ пристигнаха в България Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Генерал Ходжис: В случай на ядрен удар отговорът на НАТО ще бъде опустошителен за Русия Все повече украинци напускат България
Тагове
НАТО Русия война Украйна
Коментари

Още от последните новини