Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война

Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война - E-Burgas.com

Остро предупреждение от Москва. Русия отново призова света да не подценява значителния риск от ядрена война. 

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че доставките на западни оръжия за Украйна означават, че НАТО по същество е във война с Русия и съществува значителен риск конфликтът да стане ядрен. 

Лавров подчерта, че Киев имитира преговори, а конфликтът ще приключи със споразумение, но съдържанието му ще зависи от военната ситуация. 

"Това е стендъп комедия. Това е имитация на преговори за прилагане на комплекс от мерки. Сега това е имитация на преговори за сключване на споразумения с Руската федерация. Точно като имитация на демокрация. Както във всяка ситуация, в която се използват въоръжени сили, всичко ще приключи с договор. Но неговите параметри ще се определят от етапа на военните действия, на който този договор става реалност", каза Лавров.

От своя страна украинският външен министър Дмитро Кулеба отговори, че Лавров просто се опитва да „изплаши света да не подкрепя Украйна“. 

Дискусия на тема "Украйна" ще се проведе в американската база "Рамщайн" в Германия. В нея ще участва и българският министър на отбраната  Драгомир Заков. 

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна САЩ предоставили на България $238 млн. помощи за отбрана за 5 години Захарова заплаши НАТО с война Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия
Тагове
НАТО Русия война Украйна
Коментари

Още от последните новини