Над 500 военни пазят границата

Над 500 военни пазят границата - E-Burgas.com

Охраната на българо-турската граница е подсилена с военнослужещи, като до седмица техният брой ще достигне над 500 души. Освен от Сухопътните войски, в ход е изпращането на служители и от "Военна полиция". Това съобщи министърът на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти тази сутрин в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово. Заедно с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев двамата инспектират днес участъци от българо-турската граница, за да бъдат предприети допълнителни мерки срещу мигрантския натиск.

Военнослужещите извършват наблюдателни и охранителни действия в патрули съвместно със служители на ГД "Гранична полиция". Задържането на нарушители на границата се извършва от граничните полицаи. След 7 септември служители на "Военна полиция" ще могат да извършват самостоятелни патрули и те ще имат правомощия и за задържане на нарушители, поясни министър Стоянов.

Друго специализирано формирование военнослужещи ще извърши оглед и възстановяване на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип на границата, ако е необходимо.

Сред първостепенните задачи е подобряването на пътната инфраструктура в региона преди зимния сезон. Лошите пътища причиняват щети върху техниката. Военнослужещите на границата разполагат с над 60 единици специализирана техника, поясни министърът на отбраната.

По време на работното посещение министрите на вътрешните работи и на отбраната извършват оглед на участък от предпазното съоръжение на българо-турската граница. При огледа на границата министър Димитър Стоянов разговаря и с част от патрулиращите военнослужещи и гранични полицаи.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Разширяват системата за комуникация по границата с Турция
Тагове
граница военни мигранти
Коментари

Още от последните новини