Изтребители F 35 на САЩ пристигнаха в България

Изтребители F 35 на САЩ пристигнаха в България - E-Burgas.com
Снимка: ac.nato.int

Американски изтребители пристигнаха у нас, за да пазят въздушното ни пространство. 

Ф-35 вече са кацнали в авиобаза "Граф Игнатиево".

Съобщението е на Съюзническото въздушно командване на НАТО в Туитър и е цитирано от БНР. В съобщението не се посочват броя самолети. В края на май трябваше да приключи мисията на четири нидерландски Ф-35 у нас. Но в съобщението се набляга, че американските изтребители са се присъединили към мисията на Нидерландия.

Във вторник министърът на отбраната Драгомир Заков посочи, че има "много процедури, които позволяват презгранично използване на Air Policing, така че има много варианти".

И че "България ще продължи да бъде подпомагана. Няма да бъде оставена". В съобщението на базираното в база Рамщайн, Германия, командване се посочва, че разполагането на американски Ф-35 у нас изпълнява "мисия на дълъг обсег до България в подкрепа на дейностите на НАТО за бдителност на източния фланг".

Свързани статии
САЩ предоставили на България $238 млн. помощи за отбрана за 5 години Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война НАТО обяви кой ще пази небето над България НАТО увеличава военните си групи у нас и в Европа Ген. Събев: Армията ни няма нужния капацитет, а отказваме на НАТО НАТО планира да увеличи войските си около Украйна, възможно е и у нас Включваме се в учението на НАТО с 1000 военни? Корабите от "Бриз" излязоха на море Корабите от учението "Бриз" в залива продължават с предпоходна подготовка Фрегатата "Верни" се завърна в България след учение на НАТО
Тагове
НАТО
Коментари

Още от последните новини