Комисията за защита от дискриминацията с открита приемна в Айтос

Комисията за защита от дискриминацията с открита приемна в Айтос  - E-Burgas.com

Община Айтос информира гражданите, че утре от 10.30 часа, в Актовата зала на Дирекция „Култура, образование, вероизповедание, здравеопазване и спорт”, на II-я етаж в сградата на бившия АПК, ще се проведе открита приемна за граждани от община Айтос с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията.

Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България.

Различията между хората, основани на пол, раса, етнос, религия, както и на какъвто и да било друг признак, не могат и не бива да стават причина за неравенство, привилегии или каквито и да било други прояви на нетолерантност. За постигането на тази нелека задача са необходими усилията на цялото гражданско общество.

Регионалният представител на Комисията консултира гражданите, срещу които се проявява дискриминация и се нарушават техните граждански права, и им оказва методическа помощ при подаване жалба, ако това е необходимо.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас
Тагове
Айтос
Коментари

Още от последните новини