Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици

Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици - E-Burgas.com

Финансирането най-сетне е осигурено и след като бъдат спазени законовите процедури, двете улици "Арда" и "Христо Кърджилов" в Айтос, ще бъдат основно ремонтирани през 2023 г., съобщи за местните медии кметът Васил Едрев.

Ще припомним, че общинският проект „Реконструкция на улица „Арда“ от О.Т. 24 до О.Т. 7 и улица „Христо Кърджилов“ в гр. Айтос" е подаден за финансиране по мярка 7.2  по Стратегията за Водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ-Айтос” от ПРСР 2014 – 2020 г. Проектът е подаден в МИГ- Айтос за одобрение от комисията за подбор на проектни предложения на 29.06.2021 г. На 16.08.2021 г. Комисията уведомява ДФ "Земеделие", че е приключила процедурата за оценка на проектното предложение на Община Айтос - с одобрение за финансиране.

Според процедурата, от м. август 2021 г. Общината и МИГ-Айтос чакат решението на Държавен фонд  "Земеделие" за подписване на тристранния договор за финансиране на проекта. Най-сетне, на 11 януари 2023 г., подписите под договора за финансиране, на стойност 408 883 лв. с ДДС са вече факт. "Общинската администрация веднага ще се заеме с подготовката на обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности на двете улици, които са в изключително лошо състояние", коментира още градоначалникът.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас Повече от година в Айтос чакат държавно финансиране за ремонт на улица
Тагове
айтос
Коментари

Още от последните новини