Ива Митева получи заплаха за убийство, страхува се за детето си

Ива Митева получи заплаха за убийство, страхува се за детето си - E-Burgas.com

В Министерството на правосъдието е постъпил сигнал за заплаха за убийство към председателя на парламента Ива Митева. Това съобщиха пред журналисти парламентарният председател на "Има такъв народ" Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

По думите им това е станало, след като тази сутрин Митева обяви, че законови промени, засягащи Националната служба "Охрана", са приети на първо четене. Те намаляват броя на лицата, които службата е длъжна да охранява. Става въпрос за имейл до министерството на правосъдието, изпратен малко преди обяд, съобщиха двамата депутати.

"Сигналът е жалък, това е опит за натиск. Опитват се да уплашат Ива, опитват се да уплашат всеки един от нас. И това е момента, в който трябва да кажем отново, че нас не ни е страх", посочи Хаджигенов.

"Ако кажа, че не се притесних в първия момент, ще излъжа, но странното, е, че се е случило точно днес, когато имаше силни спорове по Закона за НСО. Не ме е страх, по-скоро може би ме е страх за близките ми, за детето ми", коментира Митева пред журналисти в Народното събрание.

"Единствените в тая зала, които не искат това да се случи, са ГЕРБ и ДПС. Това е по мои съмнения, нещо от тях, по някаква глупава форма, колко НСО трябва да варди безбройна група хора, сигналът е жалък", заяви Тошко Йорданов.

Свързани статии
Какво е лоша кредитна история? Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Магнитни бури ни удрят от утре Станислав Балабанов: Искаме референдум за отделянето на Кърджали Пореден удар на бургаските митничари Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата Топ удар на бургаските митничари на "Лесово" Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева Фитнесът на Флората вече е с нови уреди (Снимки)
Тагове
Ива Митева ИТН
Коментари