Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира

Нов удар на

Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност близо 430 000 лева при проверка на два товарни автомобила, излизащи от страната.

На 28 септември на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Швейцария през България, за Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в арматурното табло в шофьорската кабина са открити пачки с еврови банкноти с различен номинал.

Общото количество на откритата валута е 150 650 евро с левова равностойност 294 645 лева. В арматурното табло на друг товарен автомобил два дни по-рано на 26 септември митническите служители откриват 68 500 евро с левовата равностойност на 133 974 лева. Камионът е превозвал стока от Нидерландия през България за Грузия.

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково, териториално отделение – Свиленград. Водачите на двете превозни средства - турски граждани, са привлечени като обвиняеми за това, че не са изпълнили задължението си да декларират писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери – общо за двата случая в размер на 428 619 лева.

 

Свързани статии
Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки) Пресякоха контрабанда на голямо количество стоки на "Капитан Андреево" Бургаски митничари задържаха хиляди контрабандни парфюми за над 50 бона Тежки дни очакват Христо и Георги, които опитаха пренесат наркотици в Турция Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) Пореден удар на бургаските митничари Бургаските митничари с нов удар по контрабандата на границата Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата
Тагове
контрабанда митници валута
Коментари

Още от последните новини