Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева

Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева - E-Burgas.com

Асен Василев съди Тошко Йорданов за 250 000 лева. Бившият финансов министър настоява да получи парите като обезщетение от зам.-председателя на ИТН.

Той е завел частичен иск за 25 100 лв. срещу Йорданов, обясниха от Софийския градски съд след въпроси на "Сега". Василев твърди, че Йорданов му е причинил неимуществени вреди с клеветнически твърдения, разпространени от трибуната на парламента на 29 юли 2021 г., а след това възпроизведени пред Нова тв на 31 юли и пред bTV на 9 август.

Василев обяви намеренията си да съди Йорданов миналата седмица заради твърдението му, че е откраднал интелектуална собственост. "Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с "Има такъв народ" и да направим нещо смислено за България", заяви Василев пред Нова нюз.

През юли Йорданов заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. 

Йорданов коментира днес иска на Василев. "За думите от трибуната бих го помолил да прочете чл. 69 от Конституцията", каза той, цитиран от "Фокус". Този текст от основния закон обаче гласи, че "народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание". Процесът, заведен от Василев, е граждански.

Свързани статии
Още една партия пристана към проекта на Петков и Василев Фитнесът на Флората вече е с нови уреди (Снимки) Асен Василев: Извадихме от бедност над 1 милион пенсионери Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона Ива Митева получи заплаха за убийство, страхува се за детето си ”Дондуков 2”: Кабинетът трябва да бъде гласуван "Зелените" се обявиха против проектокабинета на ИТН ИТН представя проектокабинета си Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин
Тагове
Асен Василев Тошко Йорданов ИТН
Коментари

Още от последните новини