Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева

Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева - E-Burgas.com

Асен Василев съди Тошко Йорданов за 250 000 лева. Бившият финансов министър настоява да получи парите като обезщетение от зам.-председателя на ИТН.

Той е завел частичен иск за 25 100 лв. срещу Йорданов, обясниха от Софийския градски съд след въпроси на "Сега". Василев твърди, че Йорданов му е причинил неимуществени вреди с клеветнически твърдения, разпространени от трибуната на парламента на 29 юли 2021 г., а след това възпроизведени пред Нова тв на 31 юли и пред bTV на 9 август.

Василев обяви намеренията си да съди Йорданов миналата седмица заради твърдението му, че е откраднал интелектуална собственост. "Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с "Има такъв народ" и да направим нещо смислено за България", заяви Василев пред Нова нюз.

През юли Йорданов заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. 

Йорданов коментира днес иска на Василев. "За думите от трибуната бих го помолил да прочете чл. 69 от Конституцията", каза той, цитиран от "Фокус". Този текст от основния закон обаче гласи, че "народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание". Процесът, заведен от Василев, е граждански.

Свързани статии
Какво е лоша кредитна история? Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Магнитни бури ни удрят от утре Тошко Йорданов: При Кирил Петков и при Бойко Борисов доминира Азът Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Станислав Балабанов: Искаме референдум за отделянето на Кърджали Пореден удар на бургаските митничари Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата
Тагове
Асен Василев Тошко Йорданов ИТН
Коментари

Още от последните новини