И Гешев ще бъде изслушан в парламента

И Гешев ще бъде изслушан в парламента - E-Burgas.com
debati.bg

Парламентът ще изслуша главния прокурор Иван Гешев днес по темата за дейността на Бюрото за защита на свидетели, което е на пряко подчинение на обвинител №1, съобщава Фрогнюз.

Решението взеха вчера народните представители със 187 гласа "за", 6 - "против" и един - "въздържал се".

Искането за изслушване на Гешев бе внесено ден по-рано от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Сред мотивите им бе, че миналата година Бюрото не е защитавало никого, а бюджетът му е увеличаван многократно.

В проекта се предвижда главният обвинител да внесе в Народното събрание и доклад за прилагане на Закона за защита на лицата, застрашени във връзка с наказателно производство, или така наречените защитени свидетели.

Във внесеното искане се отбелязва, че през последните години Бюрото за защита на свидетели е било в центъра на редица публични скандали, а същевременно с това бюджетът му е бил увеличаван многократно.

Свързани статии
ВСС не освободи Иван Гешев от поста му Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев Бойко Рашков: Гешев е безконтролен, но престъпленията, които разследваме са с дълга давност Иван Гешев: "Обезкостяването" на главния прокурор ще доведе до бум на престъпността Стефан Янев: Държавният бюджет за 2021 е бил изразходван още първите 4 месеца ВСС обсъжда освобождаването на Гешев Сийка Милева: Искането на Янаки Стоилов е политически акт Янаки Стоилов: Гешев тенденциозно е придобивал информация чрез СРС-та Янаки Стоилов поиска освобождаването на Гешев Депутатите решиха: Главният прокурор ще се разследва от спец обвинител
Тагове
Иван Гешев изслушване
Коментари

Още от последните новини