ВСС обсъжда освобождаването на Гешев

ВСС обсъжда освобождаването на Гешев - E-Burgas.com

Пленумът на ВСС обсъжда предложението на служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Предложението е след доклад на вътрешния министър Бойко Рашков от 14 юли, припомни БНТ.

В него се посочва, че в качеството си на главен прокурор Гешев е допуснал нарушения, които накърняват престижа на съдебната власт.

Прокуратурата определи като политически акт предложението за оставка. Според говорителя на главния прокурор Сийка Милева това е политически акт, целящ извличането на политически дивиденти и пиар.

За да започне процедура по отстраняването на главния прокурор е необходимо мнозинство от не по-малко от 17 гласа сред висшите магистрати.

Свързани статии
Мария Маркова оглави Районната прокуратура в Бургас ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев ВСС заседава по освобождаването на Гешев ВСС решава съдбата на Гешев на 10 март Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев Наградиха бургаски прокурори по казуса "Алепу" Наградиха бивш прокурор от АП-Бургас Предлагат нови правила за контрол над главния прокурор Карнобатски прокурор получи плакет и грамота от Гешев
Тагове
Иван Гешев ВСС Янаки Стоилов прокурор
Коментари