Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица

Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица - E-Burgas.com

Само за изминалата седмица от служителите на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите са извършени близо 7500 проверки. Съставени са 115 акта за нарушения на Закона за горите. Задържани са 200 кубика дърва за огрев, немаркирани и непридружени с превозни билети, 16 моторни превозни средства, с които се е транспортирала незаконната дървесина и четири моторни триона.

В периода на интензивно снабдяване с дърва за огрев за отоплителния сезон се извършват засилени проверки от горските служители в цялата страна. 

Изпълнителна агенция по горите отново призовава гражданите да проявяват бдителност и отговорност. Задължително да проверяват придобитите от тях дърва за огрев да са маркирани. Да изискват и съхраняват оригинала на превозния билет, с който е доставена дървесината.  При съмнения за незаконна сеч, транспорт, разпореждане с дървесина или други нарушения незабавно да подават сигнал на телефон 112. 

Свързани статии
Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема!Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата странаРИОСВ: Печките на дърва и въглища са основният замърсител на въздуха у нас Бургас сред петте области с опасност от пожари Заведения с доставки до дома лъжат с ДДС, НАП подхваща тарикатитеГолеми пожари бушуват в ПловдивскоДжип умишлено преминал през крака на полицай на път за Рилските езераГорските погват ловците в навечерието на новия сезонБАБХ налази Южното ЧерномориеГоривата остават под 1,80 лв. до края на лятото
Тагове
горски проверки дървесина гори
Коментари

Още от последните новини