Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица

Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица  - E-Burgas.com

Само за изминалата седмица от служителите на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите са извършени близо 7500 проверки. Съставени са 115 акта за нарушения на Закона за горите. Задържани са 200 кубика дърва за огрев, немаркирани и непридружени с превозни билети, 16 моторни превозни средства, с които се е транспортирала незаконната дървесина и четири моторни триона.

В периода на интензивно снабдяване с дърва за огрев за отоплителния сезон се извършват засилени проверки от горските служители в цялата страна. 

Изпълнителна агенция по горите отново призовава гражданите да проявяват бдителност и отговорност. Задължително да проверяват придобитите от тях дърва за огрев да са маркирани. Да изискват и съхраняват оригинала на превозния билет, с който е доставена дървесината.  При съмнения за незаконна сеч, транспорт, разпореждане с дървесина или други нарушения незабавно да подават сигнал на телефон 112. 

Свързани статии
АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната Хипермаркетите и градският транспорт в Бургас изрядни - спазвали всички мерки Продължава подмяната на стари печки в Бургас, 89 семейства ще посрещнат зимата с екоуреди Проверяващи изненадаха зимните курорти на студентския празник Серия от проверки на магазини и язовири в Бургас в навечерието на Никулден Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден 490 снегорини обработват пътищата у нас Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре Горски прекратиха поредната незаконна сеч
Тагове
горски проверки дървесина гори
Коментари

Още от последните новини