Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци

Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци - E-Burgas.com
БГНЕС

Цените на горивата у нас са спаднали с около 20% за последните 5 месеца, съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, цитиран от Mediapool.bg. Той представи данни, които правят съпоставка на цените на горивата в няколко европейски държави за периода от август 2022 г. до момента.

Данните показват, че резултатите се дължат на националните мерки, а не на международни фактори, твърди министърът.

“Спадът в цените на горивата у нас е значително по-голям от другите държави в Европа, като в някои страни дори се забелязва задържане на цените”, коментира икономическият министър. Той показа графика, която съпоставя темпа на намаление в 7 държави в Европа.

“При съпоставката сме включили както страни-членки на ЕС, така и държави извън Съюза, за да избегнем политически коментари. Данните са категорични и са плод на всичко, което бе направено в сферата на енергетиката и икономиката през последните месеци”, каза Стоянов.

На 2 август 2022 г. средната цена на литър дизел е била 3,50 лв., а днес тя е 2.93 лв., става ясно от графиките.

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември
Тагове
цени горива
Коментари

Още от последните новини