"Елха на доброто" отново ще зарадва децата в риск

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация Бургас се организира благотворителна инициатива „Елха на доброто“, която се утвърди през годините като много добра традиция на доброта и грижа към децата в риск.

И тази година хора с добри и щедри сърца ще зарадват десетки деца от социално слаби семействата, като се включат в кампанията на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца, която се провежда за шеста  поредна година.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да направят това в периода 7-20 декември. Организаторите се обръщат с молба към дарителите пакетите да съдържат информация от кого е дарението, за съдържанието, дали е предназначено за момченце или момиченце, ако са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предназначени сложените в пакета продукти. Пакетите могат да бъдат оставяни до украсената елха в сградата на Областна администрация Бургас на ул. „Цар Петър“ №1 в рамките на всеки работен ден.

За първа година ще се достави радост и на 50 деца от 0 до 18 г, които са настанени в приемни семейства в Бургаска област, със помощта на специалисти от проект „Приеми ме“.

Дарените памперси, детски пюрета и храни за възраст 0-3г., нови дрехи, обувки, играчки и лакомства ще достигнат в навечерието на празниците до семействата, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца. 

Разпределението и раздаването на благотворителните пакети до нуждаещите се деца и техните семейства ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм.

Свързани статии
Коледарчета от ДГ „Златното ключе“ наричаха за здраве в Областна администрация Безплатно измерване на кръвната захар за бургазлии Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Областният управител Мария Нейкова се запозна с проблемите в Созопол (Снимки) Несебър организира пролетна еко кампания Вълчо Чолаков публикува отчет на мандата си Министерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео) Бургас дава началото на кампания срещу репродуктивните проблеми Мащабна АНТИСПИН кампания в навечерието на Свети Валентин Събират подаръци за деца в риск в Бургас
Тагове
деца в риск кампания областна администрация
Коментари

Още от последните новини