Бургас дава началото на кампания срещу репродуктивните проблеми

Бургас дава началото на кампания срещу репродуктивните проблеми - E-Burgas.com

За първа година Ротаракт клуб – Бургас Пиргос организира благотворителна кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“, Община Бургас и „Бургасцвет 90 Танев“ ЕООД. Тя ще се проведе едновременно в 11 града на България и общо 20 Ротаракт клуба.

Младите ротарактори ще можете да откриете на 7 март - в часовете между 11.00 и 17.00, и на 8 март - в часовете между 11.00 и 13.00, на ул. “Александровска”, край Компаса. На посоченото място ще получите цвете при минимално дарение от 5 лв. Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и дарени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на представители на участващите организации.

По официални данни проблемът с репродукцията засяга повече от 145 000 двойки в България. Ротаракт призовават за гласност пред обществото и отворена комуникация за деликатни теми като въпросната, които не са толкова често засягани.

Свързани статии
Мащабна АНТИСПИН кампания в навечерието на Свети Валентин Събират подаръци за деца в риск в Бургас Лекар и пациент от Бургас станаха герои в национална кампания за Сърдечната недостатъчност (Видео) 55 хиляди лева делят Бургас от център за деца с аутизъм Без традиционното масово почистване на България тази година заради пандемията НХА стартира кандидатстудентската си кампания от 15 юни – изпитите ще са дистанционни НАП-Бургас похвали изрядните данъкоплатци Стартира кампания за набиране на средства "За героите в бяло"
Тагове
инвитро репродуктивни проблеми кампания
Коментари

Още от последните новини