Безплатно измерване на кръвната захар за бургазлии

Безплатно измерване на кръвната захар за бургазлии - E-Burgas.com

Кампания за безплатно измерване на кръвна захар ще се проведе този уикенд в Бургас. Поводът е отбелязване на Световния ден за борба със захарния диабет – 14-ти ноември. Събитието ще се проведе на 12 и 13 ноември от 09:30 до 12:30 часа и от 13:00 до 16:00 часа в специализиран кабинет в сградата на РЗИ-Бургас на ул. „Александровска“ 120. На място ще бъдат измерени безплатно кръвна захар и кръвно налягане.

Специалистите по ендокринология д-р Николай Костадинов и д-р Надя Домусчиева ще преглеждат и консултират пациентите, а час за преглед може да запазите, като позвъните на тел.: 0892 231 087.

Кампанията по превенция на захарния диабет се организира от Община Бургас, Асоциацията на студентите по медицина в България – Бургас, РЗИ – Бургас и РСНЦ „Диабетни грижи“-Бургас.

Хроничното заболяване придобива мащабите на световна епидемия - от него страдат над 360 милиона души. Всеки 10 секунди двама души се разболяват от диабет, а един човек умира от това заболяване. Годишно 7 милиона души се разболяват от диабет, от тях 70 000 са деца.

СЗО предвижда към 2030 г. над 500 милиона души да бъдат засегнати от диабет тип. В България според статистиката от това заболяване страдат около 500 000 души. 40% от хората обаче не знаят, че имат диабет. Съществуват два основни типа захарен диабет – тип 1 и тип 2. При децата по-типичен е първия тип, а при възрастните се развива основно втория тип диабет.

Свързани статии
Децата с диабет получиха лесен достъп до инсулинови помпи и сензори Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) "Елха на доброто" отново ще зарадва децата в риск Несебър организира пролетна еко кампания Министерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео) Бургас дава началото на кампания срещу репродуктивните проблеми Мащабна АНТИСПИН кампания в навечерието на Свети Валентин Събират подаръци за деца в риск в Бургас Лекар и пациент от Бургас станаха герои в национална кампания за Сърдечната недостатъчност (Видео) 55 хиляди лева делят Бургас от център за деца с аутизъм
Тагове
кампания диабет
Коментари

Още от последните новини