Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази

Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази - E-Burgas.com
Архив

Хотелиери са готови да продължат да настаняват украински бежанци при равни условия с държавните бази. Това заявиха собственици на хотели в Слънчев бряг по време на поредните протести на украински граждани срещу преместването им от хотелите, което трябва да се случи след приключването на програмата на 15 ноември.

Вчера недоволство имаше на няколко места по българското черноморие.

Украинците споделиха, че нямат никаква информация кой накъде ще бъде изпратен. „Имаме хора в неравностойно положение, след инсулт, след инфаркт, с диабет, деца със здравословни проблеми. Повечето от хората няма къде да се върнат", споделиха те в ефира на NOVA.

Хотелиерите казаха, че са провели разговор с министър Демерджиев и са споделили проблемите на сектора. Те казаха, че имат нужда да работят, имат свободни бази и предлагат да се вземе по-дълготрайно и цялостно решение, включително и работа по бюджет за държавни бази.

„Това не са туристи, това са хора, които се нуждаят. Ние искаме да работим съвместно с държавата, реално вършим голяма част от работата, която трябва да се свърши", заявиха хотелиерите.

Свързани статии
Отново отварят пунктове за пререгистриране на украински бежанци в Бургас и региона Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Украинци масово се връщат по родните места Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева
Тагове
украинци хотели хотелиери
Коментари

Още от последните новини