Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ

Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ - E-Burgas.com
Архив

По южното ни Черноморие хотелиери, приютили украински бежанци, зоват за помощ от държавата след като от 1 декември програмата за настаняване ще продължи само с нощувка без храна.

Хотелиерите обещават, че няма да изгонят бежанците през тази седмица, но за другата не могат да гарантират, защото положението им е трудно и предстоят масови фалити в сектора. А това се дължи на неизплатени средства по програмата те са изплатили свои налични, съобщава NovaNews.

Те споделят, че при 30% заетост за хотелите е нерентабилно да приемат бежанци и искат да им бъде разрешено да запълнят капацитетите си с украински мигранти.

Загубите им са големи, а самите хотелиери признават, че от морална гледна точка не могат да оставят деца и пенсионери без подслон, като ги изхранват на собствени разноски.

Свързани статии
Отново отварят пунктове за пререгистриране на украински бежанци в Бургас и региона Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Украинци масово се връщат по родните места Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева
Тагове
хотелиери украинци
Коментари

Още от последните новини