Доброволец спасител: Хората са благоразположени към нас, но на втория етаж нишката се къса

Доброволец спасител: Хората са благоразположени към нас, но на втория етаж нишката се къса - E-Burgas.com

Хората са благоразположени към нас, винаги сме срещали разбиране, когато сме поискали нещо от някоя служба. Но някъде горе, на втория етаж, нишката се къса, когато се търси помощ по официален път. Докато ние се лутаме в тази бюрократична машина, изпускаме това, за което сме създадени и сме обучавани толкова дълги години. Това каза Райчо Тодоров, който 40 години е бил част от Планинската спасителна служба, а сега е доброволец, в предаването „Тази събота" по бТВ. Така той обясни и липсата на спасителни хеликоптери у нас.

Той отчита факта, че спасителите се нуждаят от подходяща техника, за да могат по-бързо да достигнат до бедстващия човек, защото само с бързане и нечовешки усилия не ставало, отчита още спасителят с дълъг стаж.

„Обидно е за хора, които са доброволци и дават своя безвъзмезден труд, винаги да бъдат изоставащи, винаги да догонваме. Дроновете например вършат страхотна работа - хората отдавна ги имат, а при нас тепърва навлизат. Основното не е липсата на пари, а това мудно приемане на нещата. Така започнахме и с GPS-ите, така сега се борим и с геолокацията на телефоните", даде примери Тодоров.

Свързани статии
Жените, заради които загина спасител, са вадени от водата четири пъти 20-годишният Васко спаси два живота в морето край Поморие Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха Спасител-ветеран: За безоблачна почивка е най-важна дисциплината на плажуващите По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември Бургаските спасители: Не трябва да се надценяваме в горещините Морето взе нова жертва на Синеморец Сърфисти спасяват на неохраняемите плажове по Южното Черноморие
Тагове
спасител
Коментари

Още от последните новини