Сърфисти спасяват на неохраняемите плажове по Южното Черноморие

Сърфисти спасяват на неохраняемите плажове по Южното Черноморие - E-Burgas.com
Архив mila.bg

Сърфисти са спасили над 17 души от удавяне това лято по неохраняемите плажове по Южното Черноморие. Това заяви съпругата на един от сърфистите в репортаж за безстопанствените плажове по БНТ.

В разгара на сезона плажът Силистар останал без спасители за кратко. През август обаче морето става най-опасно и инцидентите не закъснели. В ролята на спасители влезли сърфисти от близки къмпинги.

„Мъжът ми, който е сърфист, заедно с един негов приятел сърфист, бяха във водата. Чуха викове за помощ. Видяха две групички с хора – майка, дете и двама човека странични, които се опитват да им помагат и се притекоха на помощ, тъй като те бяха навътре със сърфовете. Морето беше много бурно“, сподели Дарена, съпруга не единия спасител. Съпругът на Дарена от началото на лятото е спасил 17 души от удавяне.

От репортажа на националната телевизия става ясно, че спасители на плажа все пак има. Оказало се, че заради техническо разминаване между водната служба и концесионера ивицата останала неохраняема.

„Договорката беше да бъдем наети до 6-ти август и след това вече общината ли, Министерството на туризма да си мислят кака да го правят, но след това, естествено като нямаше спасители, ние се върнахме и вече там се договориха да продължат договора“, заяви спасителят Максим Дренчев.

По данни на областта управа по Южното Черноморие има над 100 плажа, като 57 от тях са обявени като неохраняеми.

„Ние сме преценили ,че най-посещавани от тези 57 са 7 плажа, за които сме осигурили водно спасяване. По два поста активния сезон с по двама спасители, в извън активния сезон по един пост. В момента тези плажове, които споменах седемте са със осигурено водно спасяване до края на септември“, заяви областният управител Вълчо Чолаков.

Свързани статии
Най-модерната в Бургас скуош и тенис зона Арена Приморец  отвори врати  Изгодно ли е да си купите имот на морето? 31-годишен мъж от Черноморец потроши два автомобила (Снимки) Търсите булчинска или официална рокля? Кралици на красотата ще дефилират с разкошни модели на 18.11 в „Приморец“ Сладкарница Kisso кани на сладки моменти на Grand Wedding Expo Бъдещи булки, заповядайте да видите разкошни сватбени рокли от 17 до 19 Ноември в „Приморец“ Най-грандиозното сватбено изложение на Бургас Grand Wedding Expo се завръща този ноември V Порт Прим Арт Фест доведе в Бургас изключителни творци и събития Не пропускайте откриването на изложбата на великолепния световен илюстратор Ясен Гюзелев днес Бургас посрещна Мария Касимова и Нина Николина, днес предстоят театър, кино и литературни премиери
Тагове
спасители море плажове сърфисти удавници
Коментари

Още от последните новини