Бургаските спасители: Не трябва да се надценяваме в горещините

Бургаските спасители: Не трябва да се надценяваме в горещините - E-Burgas.com

Свикнали сме спасителите да предупреждават, че след 2 авryст морето се обръща, което означава все по-често се появяват опасно мъртво вълнение и подводно течение.

Тази година това явление се появи по-рано. На Северния плаж в Бургас червеният флаг се поставя много често. Преди да започнем работа минаваме по плажа и оглеждаме дали има дупки и ями по дъното", обясни пред bTV старши спасител Петър Русев. Това, че пясъкът се губи под краката е първият признак, че морето започва полека да дърпа, посочи той.

Всеки спасител е длъжен да се огледа около поста, защото има дупки и ями, както и опасни зони,за които трябва да бъдат предупредени гражданите",добавя спасителят.

Жегата влияе много лошо на възрастните хора с хронични заболявания, както и на малките деца. Например вчера на едно дете му потече кръв от носа, близките искаха да викат Спешна помощ, но това беше излишно. Казах им, че трябва да се приберат на хладно вкъщи и да пият повече течности", отбеляза и лекарят - реаниматор на плажа.

Когато е горещо, на плажа трябва да преценяваме собствените си възможности. Да избягваме горещите часове от 11:30 до 15:30, да стоим на сянка, да пием повече течности без захар и алкохол", съветва д-р Николай Димитров.

Концесионерът на плажа Симеон Цветков обясни, че тази година ивицата се обезопасява с джетове, ако има инцидент, който е по-навътре в морето.

Свързани статии
И днес необичайно горещо време за сезона Последен горещ ден, от неделя дъждове Опасно горещо време днес и утре Опасно високи температури днес, утре още по-високи "С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха И днес опасна жега в 16 области До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция
Тагове
спасители плаж жега горещини
Коментари

Още от последните новини