Бургаските спасители: Не трябва да се надценяваме в горещините

Бургаските спасители: Не трябва да се надценяваме в горещините - E-Burgas.com

Свикнали сме спасителите да предупреждават, че след 2 авryст морето се обръща, което означава все по-често се появяват опасно мъртво вълнение и подводно течение.

Тази година това явление се появи по-рано. На Северния плаж в Бургас червеният флаг се поставя много често. Преди да започнем работа минаваме по плажа и оглеждаме дали има дупки и ями по дъното", обясни пред bTV старши спасител Петър Русев. Това, че пясъкът се губи под краката е първият признак, че морето започва полека да дърпа, посочи той.

Всеки спасител е длъжен да се огледа около поста, защото има дупки и ями, както и опасни зони,за които трябва да бъдат предупредени гражданите",добавя спасителят.

Жегата влияе много лошо на възрастните хора с хронични заболявания, както и на малките деца. Например вчера на едно дете му потече кръв от носа, близките искаха да викат Спешна помощ, но това беше излишно. Казах им, че трябва да се приберат на хладно вкъщи и да пият повече течности", отбеляза и лекарят - реаниматор на плажа.

Когато е горещо, на плажа трябва да преценяваме собствените си възможности. Да избягваме горещите часове от 11:30 до 15:30, да стоим на сянка, да пием повече течности без захар и алкохол", съветва д-р Николай Димитров.

Концесионерът на плажа Симеон Цветков обясни, че тази година ивицата се обезопасява с джетове, ако има инцидент, който е по-навътре в морето.

Свързани статии
По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември Изпращаме най-горещото лято последните 70 години Морето през септември - до 30% по-евтино Пожарна-кемпер заседна на дюните край Шофьорския плаж И днес слънчево и горещо, температурите над 30 градуса Гореща неделя с температури до 36 градуса Близо 30 градуса по морето и днес, грабвайте хавлиите Поставиха бетонни съоръжения на плаж "Журналист" Жегата продължава, температурата на морето стига 28 градуса Опасно горещо и в последния ден на юли
Тагове
спасители плаж жега горещини
Коментари

Още от последните новини