Жените, заради които загина спасител, са вадени от водата четири пъти

Жените, заради които загина спасител, са вадени от водата четири пъти - E-Burgas.com

След смъртта на спасител на плажа в Несебър в сряда стана ясно, че спасените от него две млади жени са били вадени четири пъти от водата през деня и многократно не са се съобразили с препоръките на спасителите.

69-годишният мъж почина, след като успял да извлече двете чужди туристки от морето на четвъртия път, станал фатален за него. Към момента не е ясно дали се е удавил или причината за смъртта е друга.

Инцидентът е станал между 15 и 16 пост на плажа. След като спасителят извадил туристките и изчакал да дойдат колегите му от съседния пост, те ги поели, а малко по-късно се обърнали и го видели паднал по очи във водата, разказа пред бТВ шефът на водноспасителната служба Иван Георгиев.

"Не можем да кажем каква е причината за смъртта", каза Георгиев, като допълни, че това е работа на разследващите.

"За нас този човек е един от стожерите в спасителната дейност. Още от 90-те е по плажовете. Немалко от нас са се учили на професия от него", каза Георгиев. 69-годишният спасител е родом от вътрешността на страната, близките му са уведомени, добави още шефът на водните спасители.

"По-притеснителен е фактът, че тези момичета нееднократно през деня са били изваждани от подобна ситуация. При направена справка с колегите му, те четири пъти са вадени преди това", каза Георгиев, като уточни, че четвъртият път е бил фаталният, при който издъхна колегата му. Той каза още, че в този период, в края на сезона, спасителите на плажа вече са с 30% по-малко.

Това не е първият случай, при който плажуващи не се съобразяват с препоръките на спасителите. Преди време полски туристи замеряха наш спасител с пясък, поради което се стигна до сблъсък между тях. Спасителят е получил възпаление на очите след случая, но вече е на работа.

Свързани статии
Доброволец спасител: Хората са благоразположени към нас, но на втория етаж нишката се къса Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари 68-годишен поляк се удави край местност Буните Спасител се удави в Несебър докато вади две жени от морето 20-годишният Васко спаси два живота в морето край Поморие Морето взе нови жертви на Бутамята и Нестинарка Мария Нейкова: Договорите за водно спасяване трябва да се подписват преди сезона Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха Драма в морето край Ахтопол, мъртвото вълнение отне два млади живота Спасител-ветеран: За безоблачна почивка е най-важна дисциплината на плажуващите
Тагове
спасител удавник
Коментари

Още от последните новини