"Черноморец" във възлова битка за Топ 4 в НБЛ

Два възлови домакински мача предстоят днес и в събота за баскетболистите на „Черноморец“. Двубоите за момчетата на треньора Васил Евтимов са срещу преки конкуренти за място в Топ 4 в редовния сезон от НБЛ, което ще осигури домакинско предимство на четвъртфиналните плейофи.

Днес в зала „Бойчо Брънзов“ ще гостува тимът на „Спартак“ Плевен. Дербито между четвъртия и петия във временното класиране е от 19:00 часа. „Черноморец“ е с 13 победи, 9 загуби и актив от 35 точки. С 34 точки са плевенчани, които разполагат с опитни баскетболисти в лицето на Божидар Аврамов, Николай Стоянов, Мартин Маринов, Николай Маринчешки, Максим Корниенко, Коча Йовович, Ивко Ивков и Николай Маринов. Треньорът на нашите Васил Евтимов ще разчита на ядро от български баскетболисти – Георги Боянов-Ловеча, Евгени Хаджирусев, Тихомир Желев, Константин Коев, Андрей Иванов, както и на чуждестранните попълнения в селекцията Влатко Гранич и Отас Айкекполор.

Второто предизвикателство за „Черноморец“ през тази седмица е в събота, когато в зала „Бойчо Брънзов“ ще гостува „Берое“. Срещата е от 19:00 часа и ще се предава пряко по „Макс Спорт“ 2. Тимът от Стара Загора е седми в класирането с 32 точки, но и мач по-малко.

Билетите за вход са по 5 лева, а ученици и пенсионери ще влизат срещу 2 лева.

Велизар Маджаров

Свързани статии
Нов американски баскетболист дебютира днес за Черноморец Левски пречупи Черноморец и взе първа победа в Бургас "Черноморец" задържа 4-тото място в НБЛ след победа над "Ямбол" Баскетболният "Черноморец" се изправя срещу "Левски" в тв мач днес "Черноморец" се върна на победния път с блестящ Георги Боянов Ето защо бургаският баскетбол потърси помощ от държавата "Черноморец" взе с лекота морското дерби във Варна Подвиг! С едва шест души "Черноморец" победи "Балкан" в героичен мач Отложиха баскетболния мач между Черноморец и Левски за четвъртък "Черноморец" с куп проблеми преди мача си с "Левски"
Тагове
баскетбол
Коментари

Още от последните новини