Нов американски баскетболист дебютира днес за Черноморец

Нов американски баскетболист дебютира днес за Черноморец - E-Burgas.com

Динамична е ситуацията в лагерите на "Черноморец" и "Спартак" Плевен преди мача между двата отбора от 15-ия кръг в Националната баскетболна лига при мъжете. Двубоят е днес, събота, от 19:00 часа в зала "Бойчо Брънзов".

Нашите очакват дебюта на 201-сантиметровият американец Джордан Тъкър, който преди дни подписа договор с клуба до края на сезона. Ръководството на "Черноморец" прави всичко възможно да картотекира крилото за важния мач срещу плевенчани. Тъкър за последно е играл в първенството на Македония. Той трябва да замени Кинг Революшън, който преминава в саудитския "Ал Ахли". Заради контузия, треньорът на "Черноморец" Васил Евтимов няма да може да разчита в пореден мач на шутинг гарда Николай Титков.

Съперникът на "акулите" в събота, "Спартак" ще бъде воден от нов треньор - бившият национален селекционер Любомир Минчев, който пое поста преди дни от Тодор Тодоров. Последният остава в щаба на плевенчани като помощник. От "Черноморец" призоваха бургаските любители и фенове на баскетбола да напълнят зала "Бойчо Брънзов" и се превърнат в допълнителен шести играч за отбора.

Билетите за вход са по 7 лева. Ученици и пенсионери ще влизат срещу 4 лева. Безплатно ще гледат децата до 12 години. Съдии на дербито "Черноморец" - "Спартак" Плевен са Николай Цинцарски, Станимир Русев и Серафим Петров.

Във временното класиране, бургаският отбор заема 7-мо място с актив от 18 точки - 5 победи и 8 загуби. "Спартак" е четвърти със 7 победи, 6 загуби и 20 точки.

Свързани статии
Левски пречупи Черноморец и взе първа победа в Бургас "Черноморец" във възлова битка за Топ 4 в НБЛ "Черноморец" задържа 4-тото място в НБЛ след победа над "Ямбол" Баскетболният "Черноморец" се изправя срещу "Левски" в тв мач днес "Черноморец" се върна на победния път с блестящ Георги Боянов Ето защо бургаският баскетбол потърси помощ от държавата "Черноморец" взе с лекота морското дерби във Варна Подвиг! С едва шест души "Черноморец" победи "Балкан" в героичен мач Отложиха баскетболния мач между Черноморец и Левски за четвъртък "Черноморец" с куп проблеми преди мача си с "Левски"
Тагове
баскетбол
Коментари

Още от последните новини