Баскетболният "Черноморец" се изправя срещу "Левски" в тв мач днес

Баскетболният

Баскетболното дерби между отборите на "Левски" и "Черноморец" е днес от 19:00 часа в столичната зала "Универсиада". Срещата е от 21-ия кръг в НБЛ и ще се излъчва пряко в ефира на „Макс спорт“ 2.

Двата отбора са съседи във временното класиране. "Левски" е трети с 33 точки, а "Черноморец" е на четвърто място с 32 точки.

В доста осакатен състав ще излязат нашите на паркета срещу шампионите от миналия сезон.

Треньорът Васил Евтимов има почти нулеви възможности за ротация на състава. С травма е Антъни Дженуари, който ще пропусне пореден мач.

Ивайло Тонев е освободен от отбора. Младият Томас Читадзе има изпити. Контузия на една от последните тренировки е получил капитанът Константин Коев, който ще е големият липсващ срещу "сините".

Тежестта на мача срещу "Левски" ще трябва да изнесат Евгени Хаджирусев, Тихомир Желев, Георги Боянов, Андрей Иванов, Влатко Гранич и неубедителният в досегашните мачове Отас Айкекполор. Останалите, които ще попълнят групата, са 16-годишни момчета без никакъв опит в мъжкия баскетбол.

Въпреки проблемите, ще се опитаме да се противопоставим на "Левски", заявиха от щаба на "Черноморец".

Текст: Велизар Маджаров

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Нов американски баскетболист дебютира днес за Черноморец Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио
Тагове
баскетбол спорт
Коментари

Още от последните новини