"Черноморец" взе с лекота морското дерби във Варна

Снимка НБЛ

Черноморец победи безпроблемно Черно море Тича със 108:83 като гост във Варна в мач от 17-ия кръг на НБЛ. Бургазлии, макар и с 9 човека в състава, поведоха още в началото и поддържаха комфортен аванс през целия мач, съобщи BGbasket.com. Те вече имат 11 победи и 2 загуби, като това беше четвъртият им пореден успех, а варненци са в дъното на класирането с 1-13. Следващите мачове на отборите са отложени за 7-и (понеделник) – Черноморец ще посрещне Спартак Плевен, а Черно море ще гостува на Рилски спортист.

След равностойни първи минути Черноморец завърши откриващата част със серия от 14:2 и се откъсна напред. Стабилната разлика се запази до почивката, като наближи 20 точки за 52:24. След подновяването на играта тя логично мина и тази граница, а бургазлии спокойно водеха мача към победа в своя полза. Те взеха и последния период и си тръгнаха с победата.

Шестима баскетболисти на победителите записаха над 10 точки в мача, като с 21 плюс 6 борби се отчете Уендел Люис, а по 15 вкараха другите започнали като титуляри – Евгени Хаджирусев (7 асистенции), Тихомир Желев (5 асистенции), Влатко Гранич (11 борби) и Георги Боянов (10 борби). От пейката Отас Айекеполор регистрира 11 точки и 10 борби.

За варненци Мартин Коцев завърши със 17 точки и 4 борби, а по 13 отбелязаха Мартин Стоянов (5 борби) и Веселин Георгиев.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Нов американски баскетболист дебютира днес за Черноморец Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио
Тагове
спорт баскетбол
Коментари

Още от последните новини