Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата

Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата - E-Burgas.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица,  това предаде bTV, позовавайки се на свои източници.

Това се очаква де се случи в началото на следващата седмица заради ангажименти на адвоката му.

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март, пише dunavmost.com.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд.

Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Свързани статии
Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Любен Дилов-син: Опитват се да отклонят вниманието от цените на горивата, тока и олиото Без изненада: ГЕРБ избра Бойко Борисов за председател
Тагове
Бойко Борисов
Коментари

Още от последните новини