Безкрупулните похитители от Бургас остават зад решетките

Безкрупулните похитители от Бургас остават зад решетките  - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо похитителите Иван и Петко, които преди две седмици отвлякоха момиче.

Двамата са обвинени като съизвършители на отвличане на бургаско момиче на 22 години пред блок в ж.к. "Лазур", като деянието е осъшествено с лек автомобил БМВ. Налице са и още две престъпления срещу момичето - нанесена и е лека телесна повреда в автомобила, а на неустановено място на пътя между Бургас и Стара Загора са и унищобени личните документи.

Искат постоянен арест за похитителите на бургаска девойка

До момента по делото са извършени множество процесуално-следствени действия и събраните доказателства позволиха на настоящият съдебен състав да направи едно разумно предположение за възможността обвиняемите да се автори на вменяваното им престъпление - отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода. Престъплението е тежко умишлено по смисъла закона, за което е предвидено наказание от 7 до 15 години „Лишаване от свобода".

Според Окръжен съд – Бургас в приложените по делото материали се съдържат достатъчно доказателства,  които потвърждават  съществуването  на  реална опасност всеки от двамата обвиняеми да се укрие или извърши престъпление. Към датата на деянието и двамата обвиняеми вече са били санкционирани за престъпления по чл.343в от НК или управление на МПС в срока на лишаването им от право да управляват такова, а Иван С. е и реабилитиран за друго такова престъпление, което характеризира негативно личността на всеки от тях.  Отделно от това, факта на участието им в една добре подготвена и съгласувана престъпна дейност, осъществена на значително разстояние от местопребиваването им и с ангажирането на трето лице за извеждане на пострадалата от дома ѝ, е поведение, достатъчно показателно за личните престъпни нагласи и за настойчивостта проявена от Иван С. и Петко К. за реализацията ѝ.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд наложи най-тежката мярка за двама сръбски каналджии Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа
Тагове
отвличане похитетели прокуратура съд арест дело темида мярка
Коментари