Асоциацията на пиарите: Казусът Help Karma убива вярата на хората в даренията

Асоциацията на пиарите: Казусът Help Karma убива вярата на хората в даренията - E-Burgas.com

След нашумялото разследване за измами срещу организацията Help Karma Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) разпространи до медиите в становище, в което засяга реалните опасности по отношение на социалната отговорност на този вид организации.

От БАПРА твърдят, че следят казуса с болка и загриженост и че Help Karma е нарушила много от етичните норми в комуникациите и по-конкретно в областта на дарителството.

„Тъй като тази дейност е фундаментална за развитието на социалната отговорност от страна на хора и компании, и тъй като казусът създава реална опасност да се подкопае доверието на масовата публика към дейността на много организации, занимаващи се с благотворителна дейност, бихме искали да заявим следното:

1. Прозрачните и професионално работещи неправителствени организации имат огромна роля в нашето общество. Те запълват празнини в много социални дейности. При това често трудът на специалистите в тях е тежък, но тези хора са го приели за своя кауза и дават сърце и душа. Затова изказваме подкрепата си към всички професионално и законно действащи НПО и заявяваме, че ще продължаваме да ги търсим за партньорства за каузи – с нас и с нашите клиенти.

2. Готови сме да работим заедно с представители на НПО сектора за осигуряване на по-голяма прозрачност, за пълна сигурност на кампаниите и увереност на неправителствените организации, които работят по всички правила и закони.

3. Разчитаме, че подобен изолиран случай няма да навреди на хилядите хора, които работят или даряват за благородни каузи, а и на стотиците хиляди, които имат нужда от подкрепа. Разчитаме също така, че отговорните институции ще направят всичко необходимо по този случай.

В тези тежки дни за страната ни, в условия на тежка криза, състрадателността и благотворителността се нуждаят от доверието ни. Длъжни сме да го дадем“, се казва в позицията на БАПРА.

Свързани статии
Полицията и прокуратурата разкриха крупни измамни схеми в Бургас (Снимки) Бургаският съд предаде поморийския измамник Полихрон на австрийските власти Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване Зачестяват измамите с ремонт на покриви КЗП: Най-честите измами през лятото са заради нелоялни търговци Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци Община Созопол с кампания в подкрепа на бежанците от Украйна Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами Измами с болнични за над 2 млн. лв.
Тагове
хелп карма разследване измами дарения
Коментари

Още от последните новини