Зачестяват измамите с ремонт на покриви

Зачестяват измамите с ремонт на покриви - E-Burgas.com
Снимка фейсбук

Фиктивни строителни бригади предлагат ремонт на покриви на ниски цени чрез обяви, разлепени по улични стълбове и сгради във Варна, показа БНТ.

Много от тях обикалят и малките населени места в областта, където мамят и принуждават хората да започнат ремонти срещу големи суми. През последните две години случаите са зачестили, съобщиха от полицията във Варна. Най-често жертви на този тип измами са предимно възрастни хора над 70 години.

След пороен дъжд, Бинка Дойкова от Варна търси фирма да почисти улуците на къщата ѝ. Звъни на една от обявите за ремонт, залепени по уличните стълбове. Така попада на строителна бригада Нинови.

"Дойдоха четирима и без повече да ме питат за какво ги викам, що ги викам, хукнаха по стълбището нагоре и след няколко минути чухме трясъци горе", казва тя.

Жената е принудена да започне непланиран ремонт на покрива. Започва и изнудването за пари.

"Поиска 3 хиляди лева. 12 086 лева съм му броила пари за половин покрив", каза тя.

Обявите за ремонт са една от престъпните схеми на измамниците, казват от полицията. Мнимите бригадири обикалят и селата, за да изнудват хората.

"Под предлог да услужат, че са правили ремонт във вилната зона и са им останали материали, керемиди, улуци, бетон и предлагат срещу символична сума да им извършат тези действия", каза гл. инспектор Живко Костадинов, началник на сектор "Престъпления против собствеността" в ОД на МВР-Варна.

В този капан попадат немалко хора от дългополското село Сладка вода.

За последната година в полицията във Варна са подадени 10 сигнала за подобен вид измами, установени са четири мними бригади.

"Членовете на две от бригадите живеят в близките села около Варна. Другите бригади са от Ямболско, а другата от Добрич", каза гл. инспектор Живко Костадинов.

От полицията призовават да не се звъни на случайни обяви, а при съмнение за измама да ги сигнализират веднага.

Свързани статии
Полицията и прокуратурата разкриха крупни измамни схеми в Бургас (Снимки) Бургаският съд предаде поморийския измамник Полихрон на австрийските власти Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване КЗП: Най-честите измами през лятото са заради нелоялни търговци Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами Измами с болнични за над 2 млн. лв. Мнимият ''полицай'' загази още, разкриха нови жертви на измамите му Общините в Бургаско алармират: Ало измамите отново са на дневен ред! Внимавайте! Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници
Тагове
измами
Коментари

Още от последните новини