Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване

Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване - E-Burgas.com

Нашенецът се занимавал с фалшиви документи в Австрия

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа българския гражданин П.Л. По отношение на него на 22.07.2022 г. е издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Прокуратурата в гр. Велс, Република Австрия. С тази заповед П.Л. е обявен за международно издирване за провеждане спрямо него на наказателно преследване за издаване на особено защитени документи и професионална измама в голям размер.

В заповедта е посочено още, че той набавял и предоставял фалшиви, особено защитени лични документи - дипломатически паспорти на чужди граждани, както и испански лични карти на част от тях. Пред пострадалите нашенецът се представял с друга самоличност лъжейки, че е посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис.

По този начин той заблудил пострадалите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените чужди граждани са повече от 10. Общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро.

Престъпленията, за които е издадена ЕЗА от австрийската прокуратура съответстват на престъплението измама по смисъла на чл.210 и чл.211 от българския НК.

Мъжът е установен и задържан от органите на реда на яхта в Поморие. По време на задържането си първоначално се е представил за чужд гражданин, твърдял е, че не знае български език и е поискал преводач от френски или испански.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да поиска от съда по отношение на П.Л. да бъде постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Свързани статии
Бургаският съд предаде поморийския измамник Полихрон на австрийските власти 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Зачестяват измамите с ремонт на покриви КЗП: Най-честите измами през лятото са заради нелоялни търговци Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами Измами с болнични за над 2 млн. лв. Млади бургазлийки отново клиентки на прокуратурата заради наркотици Кандидат за депутат е сред задържаните за купуване на гласове Мнимият ''полицай'' загази още, разкриха нови жертви на измамите му
Тагове
измами задържан международно издирване
Коментари

Още от последните новини