Антон Тонев, ПП: Бежанците няма да повлияят на джоба на болниците

Антон Тонев, ПП: Бежанците няма да повлияят на джоба на болниците - E-Burgas.com

Бежанците от Украйна ще имат същите здравни права като здравноосигурените у нас. Това ще бъде уредено чрез законови промени, които се очаква да влязат в парламента още следващата седмица. Това няма да удари джоба на болниците и системата няма да бъде натоварена сериозно. Това заяви пред БНТдепутатът от ПП и председател на здравната комисия в парламента Антон Тонев.

Парите за лечението на бежанците от украйна ще се поема от НЗОК, за което държавата ще отпусне целево финансиране. Промените ще влязат в сила със задна дата, за да обхванат и вече направените разходи за лечение на украински граждани у нас след началото на войната. 

След влизането в сила на законовите промени бежанците от Украйна ще имат право да изберат и личен лекар.

Украинците, които пребивават у нас без да са потърсили закрила, имат право единствено на спешна медицинска помощ, подобно на всеки чужденец, който се намира в България.

Свързани статии
Болници у нас пред закриване заради липса на лекари Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Захарова заплаши НАТО с война
Тагове
болници бежанци украйна
Коментари