30 санирани сгради ще променят облика на Поморие

30 санирани сгради ще променят облика на Поморие - E-Burgas.com

С церемония „Първа копка“ в двора на СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие бе даден официален старт на строително-ремонтните дейности по саниране на училището и на два жилищни блока в Поморие  – бл. 11 на ул. „Солна“ и бл. 13 в кв. „Свобода“.

„Мерките за внедряване на енергийна ефективност в тези сгради се изпълняват чрез финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“, но най-вече чрез възможността, която имахме ние като общинска администрация да кандидатстваме по нея. Това е изключително важно и за облика на града, и за образованието и за качеството на живот в Поморие.“, каза кметът Иван Алексиев, като благодари за съдействието на г-жа Деница Николова – бивш заместник-министър на регионалното развитие и на г-н Жечо Станков – бивш заместник-министър на енергетиката, който също присъства на събитието.

„Най-добрата енергия е спестената енергия. Сигурен съм, че спестените средства от отопление и охлаждане на самата сграда, ще бъдат насочени отново към училището и за подобряване на материалната му база. Работата ми с Община Поморие винаги е била много ефективна и в полза на жителите на общината“, каза Жечо Станков

Директорът на СУ „Иван Вазов“ Гергана Гошева също благодари на кмета Иван Алексиев и на екипа за реализиране на проекта, за огромния принос за подобряване на учебния процес и работата в училището.

На церемонията присъстваха председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общинският съветник Георги Вражев, представители на фирмата изпълнител и преподаватели.

Ръководител „Европейски проекти“ Георги Петков подчерта, че със завършването на този проект, заедно с предстоящия проект за ОУ „Христо Ботев“ и още два малки блока, броят на санираните сгради в Поморие ще бъде общо 30, от които 22 жилищни и 8 публични сгради.

Свързани статии
Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в ПомориеЧудотворна икона идва в ПомориеИ Поморие започна битката с комарите Общината санира поредния блок в Бургас с помощта на собствениците"Малката Москва” в Поморие пустее, руснаците се чудят дали да продават имотите си35 клуба от цялата страна идват да вият хора в ПомориеПаякът в Поморие вече дебне нарушители Задържаха под стража дилър от ПомориеОбластният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки)Областният управител Мария Нейкова ще изслуша проблемите на поморийци
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини