Вместо 6000 души: 20-ина протестиращи отказаха да блокират кръговото

Вместо 6000 души: 20-ина протестиращи отказаха да блокират кръговото - E-Burgas.com

Протестиращите ресторантьори, които се заканиха да блокират кръговото кръстовище на изхода на Бургас в посока София, няма да осъществят заканата си. Това щяло да се случи само ако бъдещите ковид мерки, които застрашавали поминъка им, бъдат официално въведени. Това заяви пред журналисти Катя Коларова, собственичка на ресторант в центъра на Бургас.

Припомняме, че в заявлението към община Бургас протестиращите се бяха заканили да бъдат между 1000 и 6000 души, които да блокират кръговото движение на входа на Бургас в час пик. 

Исканията на ресторантьорския бранш са да няма повече ограничения и затваряне на заведение.

"Искаме логични компенсации, за шест месеца получихме по 600 лв. Това не са мерки, навън колегите дори не пускат заявления. Печалбите ни не са огромни, имаме клиенти, защото границите са затворени. Тези с големите печалби ги няма тук", каза Коларова. Тя добави че има недостиг на работна ръка, оборотите са малки и при още едно затваряне нямало да има вече и заведение.

Основен проблем за бизнеса е и високата цена на тока, който според тях е три пъти по-скъп в сравнение с миналата и по-миналата година. Това щяло да доведе до увеличение на цените още през следващия месец и съответно до намаляване на клиентите. 

Сред протестиращите е и спряганият за кандидат за президент Станислав Недков - Стъки, който сподели че подкрепя протестиращите в знак на несъгласие към политиките на служебния кабинет.

Събралите се браншовици заявиха, че до довечера до 20:00ч ще бъде ясно дали ще се съберат отново и утре. Ако това се случи щели да препречат едното платно за неопределено време.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
протест блокада ресторантьори
Коментари

Още от последните новини