Ресторантьори: От другия месец една супа ще струва 10 лв, кой ще седне при нас?

Ресторантьори: От другия месец една супа ще струва 10 лв, кой ще седне при нас? - E-Burgas.com

Собственичка на заведение призова за масова ваксинация, но призна, че нейният персонал не е ваксиниран

"Не знам дали хората са наясно какво значи увеличението, защото това важи само за бизнесът. Токът ни е три пъти по-скъп от цените от миналата и по-миналата година. 

Очаква се следващият месец да бъде още по-висок. Което значи, че една супа трябва да струва 10 лв. Кой ще дойде? Кой ще я яде тази супа? Не говорим за салати и по-скъпи ястия."

Това заяви собственичката на заведение Катя Коларова, която участва днес в протеста на ресторантьорите против евентуалните мерки, които могат да бъдат наложени през следващите седмици.

По думите й обаче увеличението на тока е още по-сериозен проблем, който до този момент се подценява от повечето хора. 

"С тези ограничения и 30% капацитет как ще ги плащаме тези сметки? Няма как да се случат нещата. Затова искаме да подкрепим всички стачкуващи от София и Варна. В Бургас в момента протестиращите сме малко, защото знаете, че сме туристически град и повечето хора са на работа, а и голяма част от обектите са извън града" заяви още Катя Коларова.

Тя настоя още да се вземат по-адекватни мерки в борбата срещу коронавируса, като например ваксинацията. В същото време обаче в нейното заведение персоналът не бил ваксиниран, защото повечето били минали през болестта и имали антитела. 

Коментари

Още от последните новини