160 деца се обучават безплатно по общинска програма през пролетната ваканция

160 деца се обучават безплатно по общинска програма през пролетната ваканция - E-Burgas.com

Общо 160 деца се обучават напълно безплатно да програмират в първото издание на новата програма „Coding Kids Burgas”, организирана от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Занятията се водят на три местни локации - в Международния конгресен център на Морска гара, в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и в ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”.

Занятията се провеждат ежедневно до 8 април. Децата са разпределени в три възрастови групи до 12 деца всяка: от 6 до 8-годишна възраст, от 9 до 10-годишна възраст и от 11 до 12-годишна възраст. След успешно преминаване на обучението, всички деца ще получат сертификат за участие.

Обучители в програмата са изявени ученици от 10-ти и 11-ти клас от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Обученията се извършват с помощта на средата за програмиране Scratch, която е пригодена за деца от 6 до 12-годишна възраст. Използването на Scratch ще спомогне подрастващите в усвояването на базисни концепции, представяйки основите на програмирането на достъпен за тях език. Съдържанието й е разработено и преведено на български език от компания EPAM.

„Coding Kids Burgas“ има за цел да предостави възможност на всяко дете в Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането. Програмата има амбицията да запали любопитството на младежите към технологиите, да им помогне да усвоят нови умения и да ги превърне от консуматори на технологии в техни създатели.

Свързани статии
Бургас и Батуми с нов старт на дългогодишните си отношения Ето кои песни ще чуем на "Бургас и морето 2022" Бургас посреща туристите освежен (Снимки) Реновират и създават нови зелени пространства в Бургас Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Приемът за песни на "Бургас и морето" е до 17 май Одобриха Бюджет 2022 в Бургас Ето кои красавици бяха отличени в бляскавата вечер на „Мисис Бургас“ (Снимки) Валерия Докузова е „Мисис Бургас 2022“ (Снимки)
Тагове
бургас ваканция
Коментари

Още от последните новини