Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден

Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден  - E-Burgas.com

Заради 4-те почивни дни отпада основанието "отиване на работа"

МВР обявява днес на брифинг мерките във връзка с предстоящия Великден. Тази година мерките ще бъдат по-строги заради разпространението на COVID-19.

В брифинга участват главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

"Искам да започна с уточнение от вчера – има заповед на министър Ананиев, която се спазва, няма да има нова. Вчера хората се юрнаха, беше нещо страшно. Не знам защо не спазват мерките, не осъзнават ли опасността? Насила можеш да вземеш, а не да дадеш. Областните градове се напускат когато има основание за това. Разликата сега е, че предвид 4-те почивни дни основанието "отиване на работа" ще отпадне. 9312 декларации – 641 които пишат, че отиват на работа нямат договори за дейност. 80 лица са посочили че отиват на работа, а са регистрирани в бюрата по труда", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Полицаите не са там за подигравка, да се чудим как да ги излъжем. Само 9000 декларации ви изнасям в момента, стотици хиляди са предадени. Кого лъжем, не полицаите, а себе си и близките си. намираме си основания пътуваме, заразяваме се. Не се опитвайте да заблудите никой, заблуждавате само себе си, останете си вкъщи, когато сме здрави всеки ден е празник, ще имаме време да излизаме, да се съберем с компания. Полицията не е репресивен орган, апелираме за отговорно поведение. Как да обърнем влака, ако декларацията на някой е лъжлива? Ще има полицаи и на гарите, ще има строг контрол. Няма основания армията да се включи на този етап", заяви още той.

Свързани статии
БАБХ започва проверки преди Великден Как ще се заплащa трудът по Великден 28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години Над 50% от българите доволни от МВР
Тагове
МВР празници великден
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден  - E-Burgas.com

Регата 24 Май