Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден

Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден  - E-Burgas.com

Заради 4-те почивни дни отпада основанието "отиване на работа"

МВР обявява днес на брифинг мерките във връзка с предстоящия Великден. Тази година мерките ще бъдат по-строги заради разпространението на COVID-19.

В брифинга участват главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

"Искам да започна с уточнение от вчера – има заповед на министър Ананиев, която се спазва, няма да има нова. Вчера хората се юрнаха, беше нещо страшно. Не знам защо не спазват мерките, не осъзнават ли опасността? Насила можеш да вземеш, а не да дадеш. Областните градове се напускат когато има основание за това. Разликата сега е, че предвид 4-те почивни дни основанието "отиване на работа" ще отпадне. 9312 декларации – 641 които пишат, че отиват на работа нямат договори за дейност. 80 лица са посочили че отиват на работа, а са регистрирани в бюрата по труда", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Полицаите не са там за подигравка, да се чудим как да ги излъжем. Само 9000 декларации ви изнасям в момента, стотици хиляди са предадени. Кого лъжем, не полицаите, а себе си и близките си. намираме си основания пътуваме, заразяваме се. Не се опитвайте да заблудите никой, заблуждавате само себе си, останете си вкъщи, когато сме здрави всеки ден е празник, ще имаме време да излизаме, да се съберем с компания. Полицията не е репресивен орган, апелираме за отговорно поведение. Как да обърнем влака, ако декларацията на някой е лъжлива? Ще има полицаи и на гарите, ще има строг контрол. Няма основания армията да се включи на този етап", заяви още той.

Свързани статии
11 000 служители на МВР ще се ваксинират доброволно Националният щаб: Ще разберем дисциплината си от празниците около 7 януари Петима дилъри „на топло“ при поредната акция в Бургаско Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата 14 дилъри, обикалящи около училищата, са задържани в Бургас Телефонните измами в Бургас и Поморие отново се отприщиха, ето как да се предпазите Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите 16 септември - без жертви на пътя До края на септември остава слънчево и топло Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео)
Тагове
МВР празници великден
Коментари

Още от последните новини