Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден

Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден  - E-Burgas.com

Заради 4-те почивни дни отпада основанието "отиване на работа"

МВР обявява днес на брифинг мерките във връзка с предстоящия Великден. Тази година мерките ще бъдат по-строги заради разпространението на COVID-19.

В брифинга участват главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

"Искам да започна с уточнение от вчера – има заповед на министър Ананиев, която се спазва, няма да има нова. Вчера хората се юрнаха, беше нещо страшно. Не знам защо не спазват мерките, не осъзнават ли опасността? Насила можеш да вземеш, а не да дадеш. Областните градове се напускат когато има основание за това. Разликата сега е, че предвид 4-те почивни дни основанието "отиване на работа" ще отпадне. 9312 декларации – 641 които пишат, че отиват на работа нямат договори за дейност. 80 лица са посочили че отиват на работа, а са регистрирани в бюрата по труда", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Полицаите не са там за подигравка, да се чудим как да ги излъжем. Само 9000 декларации ви изнасям в момента, стотици хиляди са предадени. Кого лъжем, не полицаите, а себе си и близките си. намираме си основания пътуваме, заразяваме се. Не се опитвайте да заблудите никой, заблуждавате само себе си, останете си вкъщи, когато сме здрави всеки ден е празник, ще имаме време да излизаме, да се съберем с компания. Полицията не е репресивен орган, апелираме за отговорно поведение. Как да обърнем влака, ако декларацията на някой е лъжлива? Ще има полицаи и на гарите, ще има строг контрол. Няма основания армията да се включи на този етап", заяви още той.

Свързани статии
Здравното министерство пусна препоръки по празниците Рашков: Предстои реформа в МВР МВР отчита спад на престъпленията през 2021 МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове
Тагове
МВР празници великден
Коментари

Още от последните новини