Засилени проверки по хотели и магазини заради коронавируса

Засилени проверки по хотели и магазини заради коронавируса - E-Burgas.com

Засилени проверки за спазването на Ковид мерките в София започват от РЗИ. Проверяващите следят дали персоналът и клиентите на магазините носят маски. Има проверки и в ресторантите към хотелите. Там ще проверяват дали има нерегламентирано хранене на хора, които не са регистрирани като гости на хотелите.

"Проверки ще има. Сигналите, които идват при нас, навременно изпращаме към КЗП. Апелирам гражданите да пращат такива сигнали до Министерството на туризма и други институции", каза пред Bulgaria ON AIR министърът на туризма Марияна Николова.

Тя бе категорична, че в хотелите могат да се хранят само гости на съответното място за настаняване.

 

Свързани статии
Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци Хотелиери: Засега резервациите по Черноморието вървят добре До 31 май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите по Черноморието
Тагове
марияна николова проверки хотели магазини
Коментари

Още от последните новини