Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден

Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден  - E-Burgas.com

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ще продължи засилените проверки по обекти за производство, складове, магазини, борси и пазари във връзка с продажбата на риба до самия Никулден. Това съобщи пред Радио София д-р Татяна Николова, началник отдел в Дирекция „Контрол на храните" в агенцията.

„Такъв контрол извършваме през цялата година в цялата страна, не само по празниците, но сега предлагането и търсенето е по-голямо", обясни експертът.

Особено ще се следи дали има нерегламентирани търговци, тъй като проверки от миналите години са показали, че това нарушение, което се повтаря.

Граждани могат да подават сигнали за нарушения или съмнения относно безопасността на храната в БАБХ, включително и на горещия телефон 0700 122 99.

Д-р Татяна Николова напомни някои съвети при избор на рибни продукти: да се четат етикетите на пакетираната риба, да се внимава за условията и срока на съхранение.

Прясната риба трябва да е с прилепнали, лъскави люспи, а очите - ясни и изпъкнали, слоят слуз трябва да е тънък. Да се съхранява от -1 до +4 градуса. При натискане тялото бързо да възвръща формата си.

Свързани статии
БАБХ започва проверки преди Великден Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Изплува тялото и на втория изчезнал рибар ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден
Тагове
проверки риба бабх
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден  - E-Burgas.com

Регата 24 Май