Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден

Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден  - E-Burgas.com

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ще продължи засилените проверки по обекти за производство, складове, магазини, борси и пазари във връзка с продажбата на риба до самия Никулден. Това съобщи пред Радио София д-р Татяна Николова, началник отдел в Дирекция „Контрол на храните" в агенцията.

„Такъв контрол извършваме през цялата година в цялата страна, не само по празниците, но сега предлагането и търсенето е по-голямо", обясни експертът.

Особено ще се следи дали има нерегламентирани търговци, тъй като проверки от миналите години са показали, че това нарушение, което се повтаря.

Граждани могат да подават сигнали за нарушения или съмнения относно безопасността на храната в БАБХ, включително и на горещия телефон 0700 122 99.

Д-р Татяна Николова напомни някои съвети при избор на рибни продукти: да се четат етикетите на пакетираната риба, да се внимава за условията и срока на съхранение.

Прясната риба трябва да е с прилепнали, лъскави люспи, а очите - ясни и изпъкнали, слоят слуз трябва да е тънък. Да се съхранява от -1 до +4 градуса. При натискане тялото бързо да възвръща формата си.

Свързани статии
Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Четвърти ден издирват изчезналите рибари Продължава издирването на Ивелин и Петър Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево"
Тагове
проверки риба бабх
Коментари

Още от последните новини