Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден

Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден  - E-Burgas.com

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ще продължи засилените проверки по обекти за производство, складове, магазини, борси и пазари във връзка с продажбата на риба до самия Никулден. Това съобщи пред Радио София д-р Татяна Николова, началник отдел в Дирекция „Контрол на храните" в агенцията.

„Такъв контрол извършваме през цялата година в цялата страна, не само по празниците, но сега предлагането и търсенето е по-голямо", обясни експертът.

Особено ще се следи дали има нерегламентирани търговци, тъй като проверки от миналите години са показали, че това нарушение, което се повтаря.

Граждани могат да подават сигнали за нарушения или съмнения относно безопасността на храната в БАБХ, включително и на горещия телефон 0700 122 99.

Д-р Татяна Николова напомни някои съвети при избор на рибни продукти: да се четат етикетите на пакетираната риба, да се внимава за условията и срока на съхранение.

Прясната риба трябва да е с прилепнали, лъскави люспи, а очите - ясни и изпъкнали, слоят слуз трябва да е тънък. Да се съхранява от -1 до +4 градуса. При натискане тялото бързо да възвръща формата си.

Свързани статии
Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите След сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езеро КАТ засилват проверките по пътищата, трафикът все по-засилен по празниците Продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки в страната Ченгенето по стъпките на "Света Анастасия" - превръща се в туристически обект без пластмаса Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки) Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица
Тагове
проверки риба бабх
Коментари

Още от последните новини