Започнаха обученията за машинното гласуване в Бургас, Мария Нейкова тества първа

Започнаха обученията за машинното гласуване в Бургас, Мария Нейкова тества първа - E-Burgas.com

Районна избирателна комисия-Бургас даде начало на обучителната кампания по машинно гласуване. На разположение са 3 устройства за машинно  гласуване с инсталирана демоверсия. Те ще послужат за практическо обучение на членовете на секционните избирателни комисии, както и за демонстрационни пробни гласувания.

Областният управител Мария Нейкова и председателят на РИК Михаил Хаджиянев първи тестваха устройствата.

„Предстои да изготвим график, който скоро ще оповестим. Машините ще бъдат на разположение на гражданите, които желаят да се запознаят с начина на гласуване. Предвиждаме два пункта в Бургас. Машина за демонстрация ще пътува и до всяка община, както за обучение на секционните комисии, така и за демонстрационно гласуване.“- коментира председателят на РИК.

От следващата седмица започват обученията на членовете на секционни комисии в 13-те общини в област Бургас.

Свързани статии
Президентът обяви избори 2 в 1 на 14 ноември Кандидатпрезидентската кампания стартира през октомври Поне две седмици разлика при избори 2 в 1 Матева потвърди, че ЦИК може да организира избори 2 в 1 ЦИК проучва за избори 2 в 1 Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията ЦИК се готвят за избори 2 в 1 Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга
Тагове
избори мапини вот
Коментари

Още от последните новини