Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите

Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите - E-Burgas.com

Националният осигурителен институт започва изплащането на пенсиите за септември, като всички пенсионери ще получат към пенсиите си еднократна допълнителна сума от 50 лева, информира БНР.

От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета, което се провежда чрез видеоконферентна връзка. "Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври на 2 120 000 пенсионери", допълни той във Фейсбук.

Премиерът съобщи още, че с до 30 на сто се увеличават заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса. Те ще получат повишението до края на настоящата седмица, като за целта са отпуснати допълнително над 5 милиона лева.

С над 30 на сто ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември, изтъкна още премиерът.

Свързани статии
Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието Обсъждат удължаване на мярката 60/40 Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки) В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail Бедни бургазлии, некласирани за помощи от програмата на Общински съвет, получиха пакети от общината Раздават храни на бедните бургазлии и през уикенда Тромави проверки на социалния статус бавят раздаването на храни в Бургас Еднократната помощ от 375 лв. само за родители с минимална заплата Важно! Ето ги всички програми и критерии за хранителната помощ в Бургас В Бургас осигуряват храна и медицински грижи на възрастни, чиито деца са в чужбина
Тагове
песнионери помощи
Коментари

Още от последните новини