Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година

Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година - E-Burgas.com

В първите дни на новата година трябва да започне изплащането на всички помощи за туристическия бранш. Това каза министърът на туризма Христо Проданов при старта на ски сезона в Пампорово, цитиран от БНТ.

Става въпрос за 70 милиона лева, заложени в актуализацията на бюджета, а предоставянето им на нуждаещите се е първата задача, която си е поставило новото ръководство на министерството на туризма.

В Пампорово Христо Проданов се запозна с условията за ски в курорта и заяви, че е оптимист за този сезон.

"Чудесни условия за ски, създадени добри условия за спазване на противоепидемичните мерки и записванията до сега вървят доста добре, така че съм оптимист за предстоящия сезон. Дай боже, всичко да е както трябва!... Записванията вървят много добре, специално за коледните и новогодишните празници почти всичко навсякъде е пълно. Това, което може да се случи евентуално и, дай боже, то да не се случи - е да не се осъществят планираните чартъри от Англия, тъй като това не е на 100% сигурно", изтъкна той.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса
Тагове
помощи туризъм туроператори
Коментари

Още от последните новини