Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година

Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година - E-Burgas.com

В първите дни на новата година трябва да започне изплащането на всички помощи за туристическия бранш. Това каза министърът на туризма Христо Проданов при старта на ски сезона в Пампорово, цитиран от БНТ.

Става въпрос за 70 милиона лева, заложени в актуализацията на бюджета, а предоставянето им на нуждаещите се е първата задача, която си е поставило новото ръководство на министерството на туризма.

В Пампорово Христо Проданов се запозна с условията за ски в курорта и заяви, че е оптимист за този сезон.

"Чудесни условия за ски, създадени добри условия за спазване на противоепидемичните мерки и записванията до сега вървят доста добре, така че съм оптимист за предстоящия сезон. Дай боже, всичко да е както трябва!... Записванията вървят много добре, специално за коледните и новогодишните празници почти всичко навсякъде е пълно. Това, което може да се случи евентуално и, дай боже, то да не се случи - е да не се осъществят планираните чартъри от Англия, тъй като това не е на 100% сигурно", изтъкна той.

Свързани статии
Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон Христо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у нас Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас Обсъдиха развитието на балнео и спа туризма у нас Заплашен ли е туристическият сезон у нас Автобусни превозвачи получиха над 9,3 млн.лв. помощ
Тагове
помощи туризъм туроператори
Коментари

Още от последните новини