Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини

Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини - E-Burgas.com
Снимка detskitegradini.com

Държавата ще отпусне допълнителни финансови средства за семейства, чиито деца не са приети в детски градини. Това заяви говорителят на кабинета Лена Бориславова след заседанието на Министерския съвет, цитирана от БНТ.

"От тях 823 000 лева ще бъдат преведени на Столична община и около 4000 лв. на община Пловдив, за да могат те след това да ги разпределят в съответните семейства", уточни Бориславова.

Освен това - до 15 април се удължава срокът за регистрация на украински бежанци, желаещи да се ползват с временна закрила у нас. Актуализиран е и съставът на антикорупционния съвет към правителството. Той вече няма да се оглавява от вицепремиери, а лично от премиера.

Вицепремиерът и министър на икономиката обяви, че Министерският съвет е приел Закона за колекторските фирми.

"Вярваме, че с него решаваме един дълго отлаган проблем - многогодишният тормоз върху хиляди потребители. Радвам се, че правителството демонстрира политическата воля и категоричността да реши този проблем, като още днес този закон ще тръгне към Народното събрание. Законът е консултиран с четирите партии в управляващото мнозинство, с множество потребителски организации, с омбудсмана, направихме широко обществено обсъждане", допълни тя.

Както стана ясно по-рано днес, възложено е на министъра на труда и социалната политика и на министъра на финансите да изготвят пакет за великденска подкрепа за най-нуждаещите се граждани. Освен това мярката 60 на 40 за бизнеса ще се прилага до 30 юни 2022, независимо от епидемичната обстановка.

Корнелия Нинова потвърди за провеждането на Коалиционен съвет снощи, но заяви, че в него няма нищо извънредно.

"Не сме обсъждали въпроса за кандидатура за БНБ, обсъждахме, както и друг път, всички текущи въпроси - законодателство, инициативи на министерства, Министерски съвет, не виждам нищо извънредно в това заседание. Темата БНБ не беше обсъждана - ясно е, има две кандидатури, парламентът ще реши", каза тя.

Кирил Петков е информирал министрите за срещата си с премиерите на Северна Македония и Румъния.

"Обсъждана е ситуацията на Балканите във връзка с войната в Украйна - нищо извънредно", подчерта Нинова.

Тя определи като фалшива новината, че земеделският министър Иван Иванов ще подава оставка.

 

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни КЗП с приемна за граждани в Созопол Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Местата в детски ясли в Бургас се увеличили с 65 за година България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци
Тагове
детски градини прием помощи
Коментари

Още от последните новини