Автобусни превозвачи получиха над 9,3 млн.лв. помощ

Автобусни превозвачи получиха над 9,3 млн.лв. помощ - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, през последната седмица бяха изплатени над 9,3 млн. лв. на 142 автобусни превозвачи. Средствата са отпуснати във връзка с подпомагането на предприятия, които понасят загуби в резултат на извънредната епидемиологична обстановка.

Предстои да се изплатят още над 17 млн. лева на 281 допустими кандидати. В процедура по разглеждане и оценка са 142 заявления.

Подаването на заявления в Системата за управление на национални инвестиции започна на 10 декември 2021 г. Крайният срок за подаване на заявленията беше 23 декември 2021 г. Заявленията се подават изцяло по електронен път чрез Системата за управление на националните инвестиции.

Осигуряването на финансова подкрепа за българските микро, малки, средни и големи предприятия, както и предприятия по смисъла на чл.4, ал.9 от Закона за малките и средните предприятия, извършващи автобусни превози е по процедура „Схема за предоставяне от държавата на безвъзмездни средства на автобусните превозвачи, които притежават лиценз за превоз на пътници“.

Свързани статии
България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Транспортна къща няма да работи в събота Промени в градския транспорт заради скъпия ток, от утре без тролеи Ето какво е разписанието на автобусите в Бургас утре Повече влакове и автобуси по празниците Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година Масова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево"
Тагове
транапосрт автобуси помощи
Коментари

Още от последните новини