Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса

Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса - E-Burgas.com
Снимка БНТ

735 млн лева за малките и средните предприятия ще бъдат на разположение до края на годината. Това обяви служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Средствата са по Плана за възстановяване и устойчивост, цитиран от БНТ.

"Ще пуснем един много голям ресурс - 735 млн. лв. Това е безвъзмездна помощ, грантови средства по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове. 735 млн ще бъдат на разположение за усвояване от малки, средни предприятия до края на годината. 5 млн. лв на ден ще стигнат до бизнеса", каза Пулев.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Автобусни превозвачи получиха над 9,3 млн.лв. помощ Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК
Тагове
помощи субсидии
Коментари

Още от последните новини