Заловиха 39 килограма хероин на "Капитан Андреево"

Заловиха 39 килограма хероин на

39 килограма хероин са заловени през изминалата нощ на граничния пункт "Капитан Андреево". 

Наркотикът е на стойност 3 573 000 лева и е открит в микробус с тyрска регистрация. Превозното средство е било отклонено за допълнителна проверка с рентген на база преценка на риска. Установено е, че в товарния отсек над шофьорската кабина е изграден тайник, в който е открито прахообразно вещество, което е реагирало при полевия тест като хероин, съобщава Mediapool.bg. 

Арестуван е шофьорът на микробуса, който е 47-годишен турски гражданин и предстои да бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа. Микробусът е превозвал платове за българска шивашка фирма, но след това е трябвало да продължи с ное товар към страни в Западна Европа. 

Все още не е установено дали превозното средство и шофьорът са правили редовни курсове през страната ни. По нареждане на прокуратурата ГДБОП провежда оперативно-издирвателни действия и"категорично е установено, че наркотикът не е за територията на страната и не са замесени български граждани в трафикът му". 

Все още не установено дали става въпрос за организиран международен канал за трафик на наркотици. 

Свързани статии
Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона Масова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево" Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв. Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона Километрични колони от коли на границата с Турция Километрична опашка за влизане в България на ГКПП-Капитан Андреево Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
хероин капитан андреево
Коментари

Още от последните новини