Заловиха 39 килограма хероин на "Капитан Андреево"

Заловиха 39 килограма хероин на

39 килограма хероин са заловени през изминалата нощ на граничния пункт "Капитан Андреево". 

Наркотикът е на стойност 3 573 000 лева и е открит в микробус с тyрска регистрация. Превозното средство е било отклонено за допълнителна проверка с рентген на база преценка на риска. Установено е, че в товарния отсек над шофьорската кабина е изграден тайник, в който е открито прахообразно вещество, което е реагирало при полевия тест като хероин, съобщава Mediapool.bg. 

Арестуван е шофьорът на микробуса, който е 47-годишен турски гражданин и предстои да бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа. Микробусът е превозвал платове за българска шивашка фирма, но след това е трябвало да продължи с ное товар към страни в Западна Европа. 

Все още не е установено дали превозното средство и шофьорът са правили редовни курсове през страната ни. По нареждане на прокуратурата ГДБОП провежда оперативно-издирвателни действия и"категорично е установено, че наркотикът не е за територията на страната и не са замесени български граждани в трафикът му". 

Все още не установено дали става въпрос за организиран международен канал за трафик на наркотици. 

Свързани статии
БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция Събев идва на "Капитан Андреево" заради опашките от камиони Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) Предстои разширение на ГКПП "Малко Търово" и нов туристически пункт край Резово Облекчават трафика по южната граница Хванаха мъж с нелегални 22 хил. евро на "Капитан Андреево" Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона Масова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево"
Тагове
хероин капитан андреево
Коментари

Още от последните новини