Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево"

Отново интензивен трафик на

Интензивен трафик към Турция заради гастарбайтери и туристи. През последните дни потокът от работещи зад граница се увеличи значително. Причината - традиционно през лятото те се прибират от Западна Европа към родината си, наближава и Курбан байрам.

В събота сутринта задръстването не е толкова голямо, но трафикът е интензивен. Данните на „Гранична полиция" показват, че през миналия уикенд към Турция са преминали 35 000 автомобила с 80 000 пътници.

Само за последните две денонощия средно са преминавали по 10 000 коли с по близо 30 000 души. Тези цифри гонят рекордите за лятото.

От „Пътна полиция" призовават да бъдем изключително внимателни на пътя към границите с Турция и Гърция.

„В летния период, особено този на отпуските, ще бъде засилен контролът по основните пътни направления, както на изходите от областните и общинските центрове, така и по първокласните пътища и АМ „Марица", където са позиционирани технически средства за контрол на дейността. Ще бъде извършван и линеен контрол", обясни началникът на „Пътна полиция"-Хасково Димо Чобанов.

Събота сутринта беше белязана от няколко инцидента на магистрала „Марица". Камионите се оказват предпоставка за това, защото паркингите преди граничния пункт не са достатъчни и по аутобана има струпани камиони.

Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Разширяват системата за комуникация по границата с Турция
Тагове
капитан андреево трафик граница
Коментари

Още от последните новини