Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция

Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция - E-Burgas.com
Снимка NOVA

Спешни мерки са били предприети заради проблемите на ГКПП „Капитан Андреево”. Това обяви министърът на транспорта Николай Събев, който посети граничния пункт. По думите му вече са командировани допълнително служители от „Гранична полиция” и Агенция „Митници”.

Също така е договорено от българска страна да бъде увеличен капацитетът на преминаване - 2 000 камиона от Турция към България през ГКПП „Капитан Андреево” и до 1 000 през „Лесово”.  

„В момента има тапа от 3 500 камиона в турската част. Ежедневно пристигат 1 300 - 1 500. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок капацитет на преминаване, тази вълна да бъде обрана”, добави той в ефира на NOVA.

По думите на Събев зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и депутатът от ПП Константин Бачийски са свършили „великолепна работа” с преминаването на контрола в държавни ръце. 

Министърът обяви, че до септември се планира да има още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства през „Капитан Андреево”.

Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас
Тагове
събев трафик капитан андреево
Коментари

Още от последните новини