Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция

Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция - E-Burgas.com
Снимка NOVA

Спешни мерки са били предприети заради проблемите на ГКПП „Капитан Андреево”. Това обяви министърът на транспорта Николай Събев, който посети граничния пункт. По думите му вече са командировани допълнително служители от „Гранична полиция” и Агенция „Митници”.

Също така е договорено от българска страна да бъде увеличен капацитетът на преминаване - 2 000 камиона от Турция към България през ГКПП „Капитан Андреево” и до 1 000 през „Лесово”.  

„В момента има тапа от 3 500 камиона в турската част. Ежедневно пристигат 1 300 - 1 500. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок капацитет на преминаване, тази вълна да бъде обрана”, добави той в ефира на NOVA.

По думите на Събев зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и депутатът от ПП Константин Бачийски са свършили „великолепна работа” с преминаването на контрола в държавни ръце. 

Министърът обяви, че до септември се планира да има още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства през „Капитан Андреево”.

Свързани статии
Дълги опашки на Калотина при влизане у нас България сред държавите с най-стар автопарк и най-неподготвени млади шофьори Трафикант на сирийци чу най-тежката мярка от бургаския съд БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Събев идва на "Капитан Андреево" заради опашките от камиони Засилен трафик се очаква по пътищата и днес Поредица почивни дни: Очаква се засилен трафик към Гърция Хиляди българи традиционно се отправят към Одрин, за да пазаруват Очаква се засилен трафик и днес, КАТ с допълнителни проверки
Тагове
събев трафик капитан андреево
Коментари

Още от последните новини