Откриха над 100 кг хероин в автомобил с малолетни деца (Видео)

Откриха над 100 кг хероин в автомобил с малолетни деца (Видео) - E-Burgas.com

Над 100 кг хероин на стойност над 9 444 600 лева откриха при проверка на лек автомобил митническите служители на МП Капитан Андреево.

На 15.08.2022 г. на пункта пристига лек автомобил с френска регистрация на път от Турция през България за Франция. В превозното средство, управлявано от френски гражданин Х.А., пътували съпругата му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци - две кучета. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В специално изградени тайници в пода на колата, достъпни след демонтаж на седалките, както и на мястото на резервната гума са намерени общо 209 пакета, облепени с фолио и съдържащи бежово прахообразно вещество.  Извършеният на място полеви наркотест показва, че откритото вещество е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 104.940 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9 444 600 лева. Сред пакетите с хероин е открит и един пакет с кафяво смолисто вещество, което при извършения полеви тест е реагирало на хашиш, а брутото тегло е 0.090 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Контрабандираните наркотични вещества и лекият автомобил са иззети.

С постановление на ОП – Хасково от 17.08.2022 г. Х. А. е задържан за срок до 72 часа в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава.

 

Галерия
Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Отново интензивен трафик на "Капитан Андреево" Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция Събев идва на "Капитан Андреево" заради опашките от камиони Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) Предстои разширение на ГКПП "Малко Търово" и нов туристически пункт край Резово
Тагове
хероин капитан андреево
Коментари